B

Strømmen Bygdehus


Publisert:  25.10.08   Etter at Strømmen grendeskole ble nedlagt tidlig på 50 tallet, ble skolebygget overtatt av lokale ildsjeler som dannet Strømmen Bygdehus i 1956.

Styret skriver i sin første protokoll fra dette året følgende:

" Styret for Strømmen Bygdehus bestemte at det skulde være innvielsesfest av huset  og dagen blev valgt 20.oktober 1956. Alle som hadde skrevet på listen, ordfører Bakken og skolestyrer formann Sukke blev innbudt i brev.

Vi var heldige å få Paal Skogum, Andreas Myhre og Birger Andreassen til å spille for oss. Disse spilte gratis for oss og det overskudd som vi hadde av festen som var beregnet til musikk blev innkjøpt gardiner til hele huset. Gardiner blev syd gratis av Kari Svendsen og Anne Marie Strømmen.

Festen vi hadde var meget vellykket og det var 74 stykker til stede."

Bygdehuset ble ombygd tildlig på 70 tallet og fremstår nå som et praktisk og romslig hus med plass til 50 - 60 personer.

Huset er godt utstyrt med dekketøy til 60 personer, kjøleskap, oppvaksmaskin osv

Her litt mer om historie vedr Strømmen Bygdehus:

Historikk

Strømmen skole ble oppført ca år 1897-98. Tomten ble gitt av Wegger W. Høneren. Tømmeret ble gitt av interesserte skogeiere i kretsen, og ble det gitt en del arbeid. Skolen ble tatt i bruk 1898, og var da bygd i én etasje.

Omkring årene 1910 ble det påbygd til to etasjer for å skaffe leilighet til læreren. Tømmeret til dette ble gitt av kretsens skogeiere og gratis arbeid av bygdefolket.

Siste skoleår på Strømmen skole var i 1952/53. Bygget ble stående tomt og bygdefolket gikk nå sammen for å få igjen skolen til bygdehus. 

Den 8. juni 1956 var sak nr 127 i Kommunestyret som følger:
Ref tilbud frå Strømmen krins om å betale kr 1.500 for skulehuset og tomta der. Vedtak: Kommunestyret vedtek tilbodet.
Huset var i dårlig stand, og penger måtte innarbeides ved basarer og gratis arbeid til reparasjon.  Det ble satt ned en komité som dannet det de kalte en ”Pengepressingskomité” / festkomité.
Arbeidet med å rive 2.etg, nytt tak og vinduer, ble igangsatt i 1974.

Året etter ble det gitt tømmer til utvendig panel. I 1982 ble huset påbygget, og det ble også bygget sanitæranlegg. I 1989 var bygdehuset gjeldsfritt, og det ble markert med en ”heildundranes” fest. 

Bygdehuset leies ut til møter, selskaper, jubileum osv

Priser:

Møter:            kr 300,.
Selskaper:    kr 500,.

Bestilling for leie av Bygdehuset rettes til:

Olaug og Martin Martinsen tlf. 613 48 155 / mobil: 907 61 873

 
FOTO:  Reidar SchlytterNettsideansvar:  Reidar Schlytter