BPublisert:  09.08.17  

Bronse og gull til Even Sæteren Hippe i rulleski-VM

Klipp fra avisa Valdres
Av Øyvind Lund
Publisert:
09. august 2017,
Fersk verdensmester: Even Sæteren Hippe (t. h) fra Bagn leverte gode prestasjoner i rulleski-VM i Sollefteå i Sverige. Her sammen med Ragnar Bragvin Andresen.Foto: Norges Skiforbund

Han er klar på at det er vinteren som gjelder. Som en del av oppkjøringen, valgte sør-aurdølen å takke ja til å gå rulleski-VM.

SOLLEFTEÅ: Rulleski-VM ble arrangert nord i Sverige, i byen Sollefteå. Even Sæteren Hippe (22) fra Bagn, gikk inn til bronse på individuell start, og tok gull i teamsprinten.
Individuell medalje
Med tiden 41,31,0 på 22,5 kilometeren, sikret Even Sæteren Hippe bronsen på torsdag i forrige uke. Det var 5-6 mann som kjempet om 2. plassen. Even var 2 sekunder unna sølvet og 1,24 minutter bak gullet.
– Det var jevnt legne. Jeg hadde en god start og slutt, men midtveis gikk det tyngre. Min gode sisterunde reddet meg, forteller Even Sæteren Hippe.
Gull
I teamsprinten som ble gjennomført søndag, tok han gull. Sammen med sarpingen og ankermann, Ragnar Bragvin Andresen, vant de duellen mellom Norge og Sverige. Begge gikk 1,3 kilometer 5 ganger.
– Det er første gang jeg deltar i en slik type konkurranse. På forhånd visste vi at muligheten var tilstede, men vi var litt usikre på formen. Det var seks lag som ville være først i mål, så det var en tøff konkurranse, sier Sæteren Hippe.
Det er godt å vite at man ikke er på bærtur med treningen
Even Sæteren Hippe
Sesongens store mål
I sommer har han vært mye hjemme i Bagn. Høsten og vinteren brukes til skirenn og samlinger. Even roser miljøet på Lillehammer, og trives godt med å trene og bo der. Sør-aurdølen var nærme å gå World Cup i fjor, men var for ustabil.

– Mitt største mål for kommende sesong er å gå World Cup. Hvis jeg går raskt i de riktige konkurransene, så er muligheten der. Jeg må prestere på et stabilt høyt nivå. Ellers har jeg lyst til å gjøre det bra i NM, avslutter Sæteren Hippe.Nettsideansvar:  Reidar Schlytter