B

                                    
Publisert: 
               20.06.17  
Ny rekord i Puttekollen OPP

Av Anne Dyve
Publisert:
19. juni 2017, kl. 21:00Beste kvinne og mann i årets motbakkeløp: Even Sæteren Hippe og Marlen Stensrud. Merk Begna Bruk i bakgrunnen der alle startet fra.
 
Aldersspenn på 88 år mellom yngste og eldste deltaker i årets motbakkeløp

BEGNADALEN: Arne Høneren gir seg ikke. Puttekollen OPP i Begnadalen ble arrangert for 4. år på rad denne helga, og han har deltatt hver gang. Han fyller 90 år i sommer. Og i år som tidligere år hadde han en stor hærskare av familiemedlemmer som heiet ham fram. Og selv om han etter eget utsagn «puster som en kval», så kom han seg relativt greit opp de 350 høydemetrene fordelt på 3,9 kilometer.

Mosjonsklasse
Men en som hadde det enda greiere, var Sondre Johansen på drøye året, som satt på far Morten Bellika sin rygg hele veien opp. Der oppe ifra kunne han bivåne alle andre deltakere som tok oppvarmingsetappen på skogsveien fra Begna Bruk og opp i retning Buvassfaret greit, men som fikk litt høyere puls på bratte stier opp gjennom skogen. Men for en fantastisk utsikt som ventet alle på toppen av Puttekollen!


Eldstemann: Snart 90 år gamle Arne Høneren med støtteapparat er snart i mål.

Konkurranseklasse
Da klokka tikket mot 12, gikk starten i konkurranseklassen, og de på toppen med skarpt blikk kunne ha løperne i øyesyn det første partiet fra Begna Bruk. Alle mosjonistene ventet på toppen for å heie konkurranseløperne i mål.
Hjemmefavoritten Even Sæteren Hippe hadde selv løyperekorden på 20:41 fra 2015, og ville gjerne slå den for å vinne gavesjekken på kr 1000,- som en ny rekord ville utløse. I år fikk han tøff konkurranse av Thomas Fenne. Disse to holdt følge store deler av veien, der Fenne lå fremst og dro.

Ny løyperekord
I de siste bratteste skogspartiene sa imidlertid Even takk for seg og løp de siste meterne i ensom majestet. Knut Lundem Hougsrud på toppen klokket ham inn til 20:17, altså ny løyperekord. Fenne kom i mål på 20:27. Tredjemann til topps var Vaidas Ramanavskas på 22:34. Nummer fire og samtidig vinner av klassen menn 36 år og eldre, ble Odd-Vidar Hippe fra Ulnes, 24:04. Nummer fem totalt og vinner av yngste herreklasse, ble Lars Bertelrud med tida 25:49.
Beste kvinne ble Marlen Stensrud med tida 26:54. Hun satte ny personlig rekord, men kom 2 sure sekunder bak løyperekorden. Unge Linn Therese Helgesen vant den yngste kvinneklassen med tida 28:31.


Mosjonistene utgjorde mottakerkomiteen på toppen. Foto: Anne Dyve

Barneløp for de yngste
Samtlige måtte etter hvert komme seg ned igjen til Begna Bruk der det i mellomtida var arrangert et barneløp for de yngste. Under premieutdelingen vanket det gavekort til klassevinnerne og kr 1000,- ekstra til Even som altså hadde tidenes raskeste løp til Puttekollen. I tillegg var det stort gavedryss fra ulikesponsorer.

Kremtopp
Puttekollen er en av de 12 utvalgte kremtoppene i DNT Valdres. Bjødalskampen er en annen. Til høsten arrangerer naboklubben motbakkeløpet Bjødalskampen OPP, så det er bare å holde leggmuskulaturen ved like og stille til start på nytt da.

Et knippe av de yngre deltakerne: Fra venstre Maja Hansebakken, Hanne L. Bertelrud, Ellinor og Øivine Hougsrud.
Nettsideansvar:  Reidar Schlytter