BPublisert:  04.07.17  


Eit O Anna om Hølerajuvet


Jørn Damslora

Lørdag 08.07 kl. 15.00 går tidenes første kommersielle juvvandring gjennom Hølerajuvet. Det er plass til 6 deltakere på turen. For å komme gjennom juvet må vi flyte, hoppe, klatre og gå i og langs elva.

To guider vil fortelle deg hvor det er trygt og hvilke steder du skal holde deg unna. Du får utlevert våtdrakt, flytevest og hjelm før turen starter. Du må holde deg med ullsokker og sko selv. Skoene kan gjerne være gamle, men de må ha godt grep på stein.

Om du er en typisk sør-aurdøl og tenker at du kan ta turen senere, så er det helt korrekt. Statistisk sett er vannføringen liten nok hvert tredje år. Du bør med andre ord benytte anledningen før neste regnskyll.

Det kan gå lenge til neste gang juvet er farbart. På den andre siden kan det bli mange muligheter i sommer om været holder seg. Hølerajuvet er den eneste turen jeg går om og om igjen. Jeg blir aldri lei av variasjonene mellom fosser jeg må hoppe og stille kulper jeg flyter gjennom, mens jeg ser på skogen gli forbi høyt der oppe.

Felles for alle de 30-40 som har deltatt på prøveturene, enten det er voksne mødre eller unggutter som underviser i ekstremsport, er smilet på slutten av turen. Et smil som forteller at dette var noe nytt, jeg fikk testet meg og jeg greidde det.

Vil du være med så meld deg på gjennom hjemmesiden vår www.eoa.as. De seks første får være med. Turen koster 790 kr pr. pers og det er 18 årsgrense på turen vi går lørdag. 

Det er mulig for grupper å bestille egne turer. De gangene vi går første halvdel av juvet er turene åpne for litt yngre deltakere også, om foreldrene tar ansvaret for dette.

Om du ikke vil være med på turen, og det gjelder nok de fleste, så ønsker jeg at du er så Sør-Valdrespatriot at du reklamerer for EOA.AS til alle du kjenner. EOA utvikler stadig nye aktivitetstilbud i Sør-Valdres.Foto: Jørn DamsloraNettsideansvar:  Reidar Schlytter