BPublisert:  28.12.18  

Kombinerte ribbemarsj og åpning av ny veg

Av Susanne Adensfield  avisa Valdree Publisert: 27. 12.18

Ny veg: Trine Hansebakken klippet snora og åpnet offisielt den nye gang- og sykkelvegen mellom E16 og Begna Bruk. 

Det ble en aktiv dag for innbyggerne i Begnadalen da Rune Stenslette inviterte til årets ribbemarsj. I år ble den like gjerne sammenslått med åpningen av den nye gang- og sykkelvegen (Begna bruk-E16).

Begnadalen: Ribbemarsjen arrangeres årlig, men går resten av årets uker under vanlig trim. Trimmen arrangeres vanligvis på mandager, men datoen passet dårlig i år.

– Det hadde nok vært litt vanskelig å få folk ut på selve julaften, ler Stenslette.

Aperitiff og trim


Men 2. juledag var nok flere mobile, for Stenslette kunne telle 58 hoder med aldersspenn fra ung til gammel.

– I fjor var det 44 på ribbemarsjen, så det er jo bare kjekt at flere kommer!

Stenslette sitter også i bygdeutvalget, og de bestemte seg for å slå to fluer i en smekk: kombinere åpningen av den nye gang-og sykkelvegen samtidig med ribbemarsjen. Trine Hansebakken klippet snora, og på Skutemobanen ble det fyrt opp bålpanne med gløgg og lett servering, samt en liten alkoholfri aperitiff av typen Mozell light.

– Jeg har sagt at vi har ventet i 40 år på denne vegen, så den kom ikke en dag for sent - selv om den med fordel kunne vært der allerede fra da ungene var små.

Vegen er altså etterlengtet, men det er allikevel ikke 100% fornøyd-garanti i gården.

– Det skulle egentlig bli satt opp 60 lyspunkt, men det er bare satt opp 30. Så vi fikk ikke lys på hele vegen, dessverre, forteller Stenslette.

I tillegg skal bygdeutvalget i samarbeid med Begna bruk sette opp totalt seks krakker rundt på vegen slik at en kan ta et pust i bakken samtidig som det pynter opp omgivelsene.Foto: Rune StensletteNettsideansvar:  Reidar Schlytter