Nyheter


Publisert:  07.10.03

Feiende flott vær på skoleavslutningen på Begnadalen torsdag ettermiddag.
Rektor Bente ønsket velkommen og elevene i små og stor skolen hadde øvd inne forskjellige innslag fra scena.
Bente takket for en fint skoleår og ønsket 7 ende klasse tillykke videre på Sør Aurdal ungdomskole, og de andre velkommne tilbake etter skoleferien. Etter at innslagene fra scena var unnagjort bar det ut i barnehagen for grilling og sosialt samvær.
Begnadalen.no ønsker også alle elevene med foreldre en riktig god sommer.


Her er 7 ende klassingene
Bak fra v: Thomas H. Dagli, Jonas F. Amundsen, Tor H. Gran,lærer Else Turid Storsveen, Kim Myreng, Ole Eivind Dokkebakke.
Foran fra v: Pernille M. Alfredsen,Vivian Kolsrud,Kenneth Myreng,Eirik Lien, Gina M.Nybakke og Beate Engevold.

Rune!


MED RØTTER FRA SØRE STRØMMEN I BEGNADALEN
Det var nylig to flokker med amerikanere på kort visitt i distriktet

 


Sommerkveld i Begnadalen

Sett av fredag 27. juni fra klokka 18.30 og kom på skoleplassen for grilling og sosialt samvær! Arrangementet passer for store og små, der aktivitetene blir til det vi gjør ut av det selv. Bygdeutvalget spanderer kaffen og stiller med varme griller. Du tar med maten selv, mens brus kan kjøpes. En gruppe fra korpset spiller og sjansen for å få en svingom til trekkspillmusikk er absolutt tilstede.. Sommerkvelden ble arrangert for første gang i fjor med mange fornøyde oppmøtte, med alt fra småbarn til folk godt opp i pensjonsalder. Vi i bygdeutvalget ønsker bygdefolk og andre velkommen til en hyggelig sammenkomst


ÅPEN DAG VED OMSORGSBOLIGENE       KL. 1400- 1800 FREDAG 20. JUNI!

ALLE ER VELKOMNE TIL Å TA EN TITT PÅ DE NYE LYSE OG TRIVELIGE BOLIGENE PÅ TOLLEFSRUD.

SANITETSFORENINGEN KAN VÆRE BEHJELPELIG MED SKYSS, RING LENE TLF: 99 15 59 60 ELLER LIV BARBRO TLF: 90 03 85 23

DET VIL VÆRE REPRESENTANTER FRA KOMMUNEN TILSTEDE SLIK AT MAN KAN STILLE SPØRSMÅL OG EVT. FÅ HJELP TIL Å SKRIVE SØKNAD OM BOLIG!
 Idrettsdag på SAUS


Hvert år arrangerer 9.klassene ved SAUS en idrettsdag for barneskolene. Ett trinn på ”bli kjent”-kjeden med de du etter hvert skal gå sammen med på ungdomsskolen.

 


LESEVAKE FOR 1. – 3. KLASSE
Sist helg overnattet elevene i småskolen sammen med foreldrene sine på skolen!
Det var en gjeng med spente unger som møtte opp i gymsalen fredag kveld kl. 1800 – det ble gjort klar soveplasser og deretter bar det opp i klasserommet hvor lærer Ragnhild åpnet det hele med en lesestund for alle.


I kamp med naturkreftene ved Grimsrudbrua


Kulturskolekonsert i Begnadalen


Sør-Aurdal kommune informerer
Feil om åpningstider ved miljøstasjonene i SAPO!


Her er noen av spillerne på knøttelaget i Begnadalen.
Vi har turnering mot Hedalen, Nes og Bagn. Det er 4 kampkvelder, 2 om våren, og 2 om høsten.
I Hedalen 21. mai vant Begnadalen 2 kamper mot Bagn, og tapte mot Hedalen. Det var et tent lag som stilte, og viste at de har lært en del siden i fjor.
På Bagn 11. juni vant vi mot Nes, men tapte mot begge Bagnlagene.
Neste kamdager er 27. august på Nes, og 3. september i Begnadalen


Mye folk da Begndalen barnehage inviterte til sin tradisjonelle grillfest i Barnehagen i går kveld.
De ansatte i barnehagen hadde tent to griller og barn, foreldre, besteforeldre og søsken møtte opp med stoler og bord.
Selv om ikke været var det aller beste smakte grillmaten allikevel godt, og alle sammen så ut til å trives veldig godt.
En annen tradisjon er at de som går siste året i barnehagen og skal begynne på skolen til høsten, får overnatte i barnehagen med et par av de tilsette.

rsMØNESKÅL VED OMSORGSBOLIGENE
Torsdag 5. juni inviterte kommunen til en noe forsinket ”møneskål. Omsorgsboligene på Tollefsrud står nå ferdige og den første beboer har allerede flyttet inn.
Representanter for Gudbrand Sæhteren A/S , Johs. Strandbråten, saniteten, beboerne og kommunen møttes til treff for å ”feire” at bygget nå er ferdig!Galleri Garthus åpnet
Pinsaften åpnet Galleri Garthus i låven på Nord- Garthus. Gjødselkjelleren ble tatt i bruk til utstillingslokale og det ble utrolig fint, med hvitkalkete vegger og artige arrangementer. Utstillingen omfattet malerier, akvareller, foto, treleiker, strikkevarer og materialbilder av vår egen Bente Lundstein Viken.
Åpningen ble ei riktig trivelig stund på det fine tunet. Galleriet er et festlig innslag i bygda vår og folk anbefales å stikke innom, når det er åpent i helgene. Sonja, Kristian og vesle Martin blir begnadøler ved nyttår.
gfs


Fjellapene fra Hedalen vant slaget om Sør-Aurdal


9. klasse ved Sør- Aurdal Ungdomsskole på skogstur på øståsen


Søndag 1. juni var det konfirmasjon i Begnadalen

Årets konfirmanter er:
 
Jørn Andre Nybakke, Mari Andreassen, Per Marius Pedersen, Vegard Stenslette, Vibeke Finøen Amundsen, Kai Arne Myreng.


Brukthandelen i Garthus tilbake igjen

For tredje sommeren på rad er Ingunn Kristoffersen fra Skien på plass i gamle Haugtunbutikken med sin brukthandel. Vareutvalget omfatter alt mulig, f.eks. porselen og steintøy, redskaper, bestikk, bøker, kjøreler av alle slag osv.
Ingunn Kristoffersen forteller at hun har vært en samler hele sitt liv og noe av dette er det hun selger i sommerbutikken i Garthus. Hun og mannen kombinerer ferie og arbeid på denne måten og de er fornøyde med omsetningen. Mange tråkker på bremsen når de ser skiltet med brukthandel og stikker innom på jakt etter det store funnet.Bente Sætrang med utstilling i Bergen
 

Begnadalsjenta Bente Sætrangs utstilling i Vestlandske Kunstindustrimuseum ble åpnet sist lørdag av Nasjonalgalleriets direktør Anniken Thue. Bente er invitert til å vise sine arbeider i Bergen og utstillingen vil være åpen til 28. september. En ide for begnadøler i vesterveg å besøke denne utstillingen fra vår sambygdings hånd?


Ett år med begnadalen.no i dag 29.5

Vi ønsker tilbakemelding fra brukerne på hvordan de vil at nettstedet skal utvikle seg videre. I forbindelse med jubileet kan gode ideer og gratulasjoner sendes til oss på e-post.

Klikk her hvis du ønsker å sende oss noe

 Treff siden 29.5. 2002:  


Biblioteket i Begnadalen

Hver onsdag har biblioteket i kjelleren på skolen åpent. Der kan du låne bøker, videoer, bruke internett eller bestille titler som ikke er inne for øyeblikket.


Solformørkelsen 31. mai!

 Blir det klarvær - blir det en fantastisk opplevelse


17. mai i Begnadalen

 


 Nitti 17. mai-feiringer!
Torvald Ruud har bursdag på selveste nasjonaldagen og i år feiret han den for hele nittiende gang. Dagen ble feiret med åpent hus heime på Vigstad og mange var det som stakk innom jubilanten. Torvald er en usedvanlig sprek og staselig nittiåring, trass i et langt liv med hardt arbeid. Blant annet gikk han sytten år i brøtningen i Buvassfaret.
begnadalen.no gratulerer en av bygdas eldste!


STORSEIER TIL BEGNADALEN/HEDALEN MINIGUTT PÅ SKUTEMOBANEN MANDAG KVELD.

Hele 13 - 4 ble til Begnadalen/Hedalen, da Aurdal/Leira og Begnadalen/Hedalen møttes til fotballkamp på skutemobanen mandag kveld. Det var mange ivrige foreldre som møtte opp for å heie på sitt lag og sin håpefulle. Etter kampen bar det rett utpå midtbanen for å takke for kampen.

   rs


Tømmerfløtefestivalen på Tørrsjøen ble en suksess.

ca 200 fikk se hvordan de fløytet tømmer før i tiden. Det er nå 35 år siden sist de ble fløtet tømmer fra Øyvassfaret


Galleri Garthus
På Nord-Garthus er nå unge folk i ferd med å overta garden. De to er Sonja H. Bordewich og Kristian Strøm. Kristians mor er vokst opp på garden og Ola Grimsrud er Kristians bestefar.
Ungfolka har tenkt å satse på noe nytt og starter Galleri Garthus i den gamle gjødselkjelleren, med åpning 7. juni. Vi ønsker Sonja og Kristian velkommen til bygda og håper vi kan være hverandre til hygge og nytte. Unge folk med nye ideer trenger vi!
Du kan lese mer om Galleri Garthus på www.nord-garthus.com

www.nord-garthus.com


Fullt hus på "Robin Hood"

Det ble fullt hus og "stormende jubel" når Begnadalen barneteater satte opp "Robin Hood" av Anne Brodin i Begnadalen Samfunnshus søndag kveld. Flinke og engasjerte barn fra Begnadalen, Hedalen og Garthus - og ble belønnet med lnagvarig applaus og skryt også fra kommunens representant Unni Røhr.

 


Tømmerfløtefestival
Lørdag 10.mai kl 12.00 på Tørrsjøen

 

Husk også Vassfarbrøtningen

den er flyttet frem til 24.mai


ROBIN HOOD

Begnadalen amatørteater (barneteater) presenterer forestillingen Robin Hood på Begnadalen Samfunnshus søndag 11. mai kl. 1800


Nytt firma
Jarle og Svein Strandbråten har nå overtatt deler av firmaet Johs. Strandbråten, under navnet Strandbråten Anlegg AS. Svein er daglig leder i firmaet. Johs. Strandbråten fortsetter med brøyting, grusing o.l.


1. mai - markering i Begnadalen

(Oppslaget er hentet fra hedalen.no)

-Av Rune Stenslette-

1. mai - markeringa var i år lagt til Begnadalen.  Rundt 70 deltok i toget.  I gymnastikksalen var det rundt 100 frammøtte.  Korpsene fra Hedalen og Begnadalen høstet stor applaus for sine musikkstykker. 


(Lilleguttlaget som venter på å komme inn for å spille kamp)

Laget deltok i NOR cup i Valdreshallen sist helg. Det ble ingen seier på laget, men de hadde det artig meldes det fra laget.


Ny vår - nytt liv!
Søndagskvelden nedkom Bella Diva på Kristiansmoen med en velskapt fin sønn. Faren heter Running Sea og den vakre svarte hingsten skal hete Mc Cormick. Kanskje blir den en gang Begnadalens Rex Rodney?

                                                   Flere bilder


Lamminga er i full gang på flere gårdsbruk i Begnadalen


Årsmøte i Begnadalen Bygdeutvalg
 
Det var lite oppmøte mandag når Begnadalen Bygdeutvalg avholdt årsmøte i peisestua på Begnadalen skole mandag kveld. Foruten vanlige årsmøtesaker var det en sak som omhandlet vedtektsendringer.


Årsmøte i Begnadalen Bygdeutvalg

Mandag 28/4 kl 19.00 i peisestua


Barnas skimerke
Har du gått mye på ski i vinter?


Etter to treningskamper er Begnadalen A-lag fortsatt ubeseiret


To branner på Nes i Ådal 1. påskedag

Det er allerede meget tørt ute i skogen mange steder


ROBIN HOOD INNTAR BEGNADALEN
 
Begnadalen amatørteater i samarbeid med kulturskolen i Sør-Aurdal har også i år kunnet tilby elever i grunnskolen mulighet for å være med på barneteater.

 


Treningskamp
 
Begnadalen - Hedalen


Lørdag kl 13.30 er det klart for Begnadalen A-lag sin andre og nest siste treningskamp før sesongstart. Kampen spilles på Skutemobanen


Ski-sportens dag ble arrangert søndag 31. mars

Det virket som alle koset seg i skileikanlegget denne dagen.


Begnadalen A-lag spilte søndag sin første treningskamp for året.

 


Begnadalen bygdeliste kan ikke stille liste

Beslutningen er tatt ut fra følgende faktum:

Det har ikke lykkes å få personer fra Kverna krets til å stille på lista, og at hele saken var aprilspøken begnadalen.no


Våren er kommet


Endelig er bygdelista klar

Begnadalen bygdeliste stiller med 3 kumulerte. Det har vært hektisk møteaktivitet de siste ukene.

De tre kumulerte kandidatene er:

  1. Elling Olav Weimodet

  2. Gudbrand Asl. Strømmen

  3. Elisabeth Møller

Det var heller ikke vanskelig å samle nesten 60 underskrifter som måtte til for å få godkjent listen.

Ordfører var overrasket, men positiv da listen ble levert kan listetopp Elling Olav Weimodet fortelle. En programkomité er nedsatt, og vi ønsker innspill til programmet, så ta gjerne kontakt med oss ganske snart, sier Elling.

begnadalen.no tror at årsaken til at tverrpolitisk liste har hatt problemer med å få folk til å stille på lista har en klar sammenheng med at bygda selv har jobbet for egen liste.

Gjør vi et godt valg så håper vi på å få alle tre inn i kommunestyret sier Elling.

Det vil i neste uke bli sendt ut en pressemelding om grunnlaget og programmet for bygdelista.

Kun for dine ører 002
 -with license to play

 

 Begnadalen musikkorps og Hedalen musikkorps
 hadde showkonsert i samfunnshuset fredag 28.mars 2003


Ski-sportens dag

Søndag 30/3 kl 13.00 i skileikanlegget på skolen

Det blir premieutdeling for: knøttefotball, barneidrett og ski

arr. Begnadalen IL


Begnadalen Idrettslag avholdt ekstraordinært årsmøte 23.03. hvor eneste sak var valg. 


SHOWKONSERT
I hela var det stor aktivitet på samfunnshuset i Begnadalen. Det var dugnad før den store showkonserten som er kommende fredag kl 19.00.

 


Det ble mye kunst på fotokurset som begnadalen.no arrangerte sist lørdag. Flere bilder kan du se i saken bak


Skrive for begnadalen.no?

Fotokurs lørdag kl 1500

begnadalen.no vil gjerne ha flere bidrag inn til sidene. Ekstra fint er det med bilder i tillegg til tekst. Derfor starter vi fotokurs for nye - og gamle - skribenter nå.

Fotokurset blir allerede førstkommende lørdag kl 1500. Vi kommer til å legge opp til en kort seanse med hvordan man tar gode bilder - og deretter blir det praktisk opplæring på de kameraene som begnadalen.no disponerer.

Vi håper mange har anledning til å komme, selv om varselet blir noe kort - men vi vil gjenta kurset senere hvis det blir behov for det.

red.


SHOWKONSERT

Begnadalen og Hedalen Musikkorps, med gjester, inviterer til konserten:
BEGNADALEN SAMFUNNSHUS
Fredag 28. mars kl 19.00

 Søndag 9. mars var det kø utenfor Begnadalen kirke.

ikke fem på elleve, men halv åtte på kvelden. En halv time før forestillingen skulle starte.
Forestilling i kirka? Ja, du leste riktig.

LYSMANNEN
Av Geirr Lystrup Regi: Brit Lossius


Turkarusellen

«Bruk Beina !» i Sør-Aurdal

 


BEGNADALEN SANITETSFORENING

AVHOLDER ÅRSMØTE I PEISESTUA ONSDAG 9. APRIL KL. 1900.
FRIST FOR INNLEVERING AV SAKER; 270303.
Se forøvrig annonse i avisa og plakater i bygda!
VELKOMMEN!


Ekstraordinært årsmøte i Begnadalen IL

Søndag 23/3 kl 18.00 i peisestua

Sak: Valg


Lag, foreninger, offentlige virksomheter og bedrifter i Begnadalen.
Bygdeutvalget i Begnadalen ved Redaksjonsrådet for begnadalen.no
tilbyr nå lag, organisasjoner og bedrifter i Begnadalen å få egen side på begnadalen.no.
 


Husk årsmøte i BIL mandag 3/3 kl 19.00 i peisestua


Har vi foreldre bruk for hverandre?

Ja, vi har det! Ett foreldrenettverk kunne kanskje tjene mange hensikter i møtet med våre daglige utfordringer med barna. Våre barn møter utfordringer hver eneste dag som også vi foreldre blir involvert i og må ta stilling til. Dette gjelder alt fra utfordringer knyttet til moter, lekser og skole, musikk, film, vennskap, konflikter, osv. Som foreldre lurer vi kanskje på om vår veiledning til våre barn er fornuftig, om den er i tråd med oppfatninger ellers i samfunnet, hva andre foreldre mener om samme spørsmål osv. Foreldrenettverk kan være en måte å møte et slikt behov på.

Les mer om skolens planlagte foreldrenettverk her
 


Lørdag og Søndag fremførte amatørteateret stykket "kan det være noe hun har spist"

190 Begnadøler og andre teaterglade publikummere fikk en herlig opplevelse på Begnadalen samfunnshus 15. og 16 febr.


Amatørteateret har premiere på stykket ”Kan det være noe hun har spist"  

 Lørdag15. februar kl. 1800

Det er blitt annonsert i avisa Valdres. Vi vil her bare fortelle at det er feil pris i annonsen – riktig pris er kr. 100 for voksne og kr. 50 for barn! Hjertelig velkommen!

Billettbestilling på tlf: tlf.: 61348138 og tlf.: 61348077


Ny musikkhelg i Begnadalen

Forrige helg hadde over 200 sangere inntatt Begnadalen kirke med seminar for prosjektet ”Lysmannen ” av Geir Lystrup.
Sist helg var det ca. 40 korpsmusikere som har seminar.


Begnadalen amatørteater er godt i gang med øvelsene til årets forestilling


Begnadalen Idrettslag trenger deg !


Det var litt av en jobb å få opp de to døde elgene opp fra elva

Elgene mistet livet da de gikk gjennom isen rett sør for Sørum

På bilde sees Oddvar Lien, Ola Andreassen, Svein Egil Finøen og Stein Gulsrud som her prøver å ta opp den siste elgen.


Skirenn i Hedalen

Medlemmer i Begnadalen IL er invitert til å være med på klubbrenn i Hedalen.

Terminlista er vedlagt:


Sør-Aurdalrenn søndag 19. januar
Det andre Sør-Aurdalrennet går på Åsemyra søndag 19. januar. Påmelding fra 12.30. Start fra kl. 13.00.

Kontakt Wegger Sætrang hvis du trenger mer informasjon


HEI  BEGNADALEN

Skal si jeg ble glad da jeg søkte på nettet og fant min hjemplass. Takk for fine bilder. Savner dalen, og da er det fint å ha noe å se på.

Mvh Arne og Nina K. Overen


Ta i bruk Begnadalssangen!
Har dere sett Begnadalssangen i ”Valdres” lørdag 4. januar? Eli Gjerdalen Tangen, bosatt i Hønefoss, har laget både tekst og melodi. Var det ikke en ide at en eller flere øvde den inn, slik at vi virkelig får høre den? Kan det være noe for teaterlaget, korpset eller andre som mestrer kunsten å synge og spille?
I alle fall: Takk til Eli i Nedgarden for fint initiativ!
Gudbjørg


 

 


NettsideansvarOle Bjarne Strømmen