Nyheter


Publisert:  02.06.02

BARNETEATERSUKSESS I BEGNADALEN   

”Det er ingen annen norsk dikter og forfatter som har trøffi unga så godt heime som Alf Prøysen. Unga han forteller om er verken prinser eller rike – men helt vanlige dagligdagse unger som er like lite – eller mye – spesielle som du og je” sa Therese da hun forklarte valget av Prøysen i begynnelsen av søndagens flotte fremførelse av barneteateret i Begnadalen samfunnshus.    10 av Prøysens sanger ble sunget og dramatisert på scena og som Ole C så flott sa det ved introduseringen til siste sang før pause:

”Vi har fremført noe av det Alf Prøysen har dikta uten at vi dermed kan påstå at dette har vært representativt for diktinga hans. Utvalget har vi prøvd å sette inn i en slags sammenheng – men vi kunne sikkert gjort dette på andre og bedre måter. Men uansett åssen dette har gått, så velger vi i hvertfall på tampen å gjøre Prøysens ord til våre, og håper at hvis vi itte blir tilgitt så får vi kanskje en sjanse til….” og Prøysen-avdelinga ble avsluttet med: ” Du skal få en dag i morra”

Stemningen i salen var spent når andre akt skulle starte; det var Lindgren som stod på programmet men hva ville vi få høre fra ” Verdens beste Astrid” sin store samling?

Det ble mørkt i salen og plutselig hører vi trompeten som spiller ”Her kommer Pippi Langstrømpe” – det går et grøss gjennom kroppen og plutselig føler man at man er i hagen til Villa Villekulla og ser og hører Pippi selv spille…. En flott innledning til 2. akt!

I det siste nummer med Pippi, fortalte Lina oss at da Pippi var liten og seilte på de 7 hav sammen med pappa`n sin lærte han henne en voggevise. Den voggevisa avsluttet de Pippi-sekvensen med på en flott og profesjonell måte!     Det var mørkt i salen noen få sekunder før lyset kom på og det gjallet i salen; Emiiiil og der løp jammen Emil over scenegulvet og forsvant inn i snekkerbua…

Og så dukket  Lina  opp (i flere utgaver) – du vet, tjenestejenta fra Katthult i Lønneberget, på scena og sang ” Hur jeda meg sånt barn han var…” og rett etterpå gjallet det igjen i hele salen ”Eeeeemiiiil!, og der kom jammen Emil løpende enda en gang – denne gang med  faren haltende etter –med det ene benet i en bøtte…En flott forestilling som ble vakkert avsluttet med en nydelig sang ” Jag gør så at blommarna blommar” og som hele ensemblet etterhvert kom inn på scena og deltok i.

Dette var barnas kveld; Det var barna selv som stod for alt som foregikk på scena, fra introdusering via sang til dramatisering. Og at de hadde det gøy på scena var lett å se, selv om den naturlige nervøsiteten lå som ett lett slør i første del av forestillingen. Og det var mange barn i salen som koste seg med kjente og kjære sanger – og noen av dem sang til og med med på enkelte av dem….

Litt hjelp har barna selvfølgelig hatt;  av foreldre, amatørteaterets instruktører, lys- og scenearbeidere – dette viste de å vise at de satte pris på under presentasjonen etter forestillingen. De hyllet hjelperne sine! … og Bygdeutvalget hyllet aktørene med takk og overraskelser… og det vel fortjent!  

 Og barneteateret var ikke snauere enn at de tok ett ekstranummer for publikum! Det var tydelig at de likte seg på scenen. Og at vi får se mer til denne gjengen er vi sikre på, -  for  etter å ha tatt temperaturen blant de involverte etter ekstranummeret – var signalet helt klart; Dette var gøy – dette skal de gjøre mer av!

LBW/RS/OBS

På bilde under er alle hjelpere som har vært med i kulissene

 


Nettsideansvar Ole Bjarne Strømmen