Nyheter


Publisert:  04.10.04

  Begnadalen.no 


  


Hovedlenker

Retningslinjer for ”Begnadalen.no”

 

Redaksjonsrådet for begnadalen.no

På disse sidene presenterer Begnadalen i Sør-Aurdal kommune seg. Målet med tiltaket er å informere bygdefolk og andre interesserte om hva som rører seg i bygda. 

Eksterne lenker

Dette er et fellesforum for Bagn.no, Begnadalen.no og Hedalen.no

 

 


Siste oppdatering: 

mandag 04. okt. 2004

 

 

 

 

(Nyheter)

(Første halvår 2004 på begnadalen.no)Etterlysning av gamle bilder
En av artiklene i årets "Sagn og Soge i Søndre Ourdahl" skal handle om de gamle kirkestallene. Når det gjelder Begnadalen og Hedalen har det ikke lykkes redaksjonen å få tak i noe bilde. Derfor prøver vi med en etterlysning på denne måten. Skulle noen ha, eller vite om noen som har, et bilde av stallene ved kirkene i Begnadalen og/eller Hedalen, er vi svært glad for å få låne det.
Ellers er vi interessert i gamle bilder generelt, til bruk i historielagets hefte.
Ta kontakt med Siri Gjerdalen, tlf. 61348212, eller Sigrid Haugen, tlf. 61349725, e-post sigrid@hedalen.no.
Hilsen Sigrid


Sør-Aurdal Historielag.
Tur til Dokkfløy søndag 8. august.
Bussturen til Torpa / Gausdal vestfjell har avgang fra Nerbykrysset i Hedalen kl. 09.30. (Tollefsrud ca 09.45. Bagn (Statoil) kl. 10.15).

Program m. utg.pkt. i enorme steinalderfunn i regi av Kittilbu Utmarksmuseum.
300 kr/person som betales på bussen dekker turen inkl. rømmegrøt/spekemat.
Påmelding til tlf. 6134 9023 eller 9084 4566.
(Påmeldingsfrist fredag 30. juli. )


Rart insekt
Etter å ha konferert litt med LBV om fargar og storleik på insektet, kjem eg fram til at insektet er ein geitramssvermar (Pergésa elpénor). Svermarane er ei gruppe sommarfuglar med kraftig, spoleforma kropp. Framvengene er som regel lange og smale, og blir bretta bak oppå dei betydeleg kortare bakvengene når sommarfuglane slår seg nedpå. Mange av artane har flotte teikningar og fargar, mens andre er meir anonyme i fargen. Fleirtalet av dei er ivrige blomsterbesøkjarar i skumringa, og syg i seg nektar med det lange sugerøyret mens dei svevar framfor blomane. Nokre artar flyg først seinare utpå natta, og eit par artar er dagflygande.

Geitramssvermaren flyg på enger, blomsterbakkar og i hagar i skumringa i juni - juli. Vengespennet varierer frå 50 til 70 mm. Både venger og kropp har grøn-brun farge med rosa strekar og felt. Denne sommarfuglen legg egga på geitrams, mjølke- eller maureartar. Den 6 - 8 cm brunsvarte eller grøne larven kan påtreffast i juli - august. Overvintringa skjer som puppe.

Kan også leggja til at avisa hausten -03 skreiv om ei valdresdame som hadde funne ein flott ligustersvermar, altså ein sommarfugl frå same gruppe som geitramssvermaren.

Helsing

Magnar J. Fiksen
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hei! Vet noen hva dette er?

Bilde er av en blindpassasjer vi fant sittende øverst i frontruta på bilen vår for en ukes tid siden. Bilen stod godt plassert i Begnadalen - dyret/larven/poppen eller hva det er - var ganske stort - se i forhold til femtilappen

Er det noen som har svar på hva dette er så send en e-post

lbw


SØNDAG 4.JULI VAR DET RIDESTEVNE I BEGNADALEN
Heidi Moen og hennes "stalljenter" arrangerte ridestevne på Hougsrud. Det var 6 deltakere som hoppet i forskjellige klasser. Det var banehopping i 60cm til 100cm klasse på gressbane. Deretter var det høydehopping på enkelt hinder hvor det høyeste hoppet var 1.40cm. Et lite stevne, men flere tilskuere møtte opp. Det ble servert vafler, kaffe og saft. Et meget godt tilbud for ride interesserte i Begnadalen. Kanskje dukker det opp flere neste gang?

Tekst og foto: Eirik Waagaard


Galleri Garthus

har åpent hver dag frem til og med 8.august. (lørdager 15-19, alle andre dager 12-18)


Ingar syklet Trondheim-Oslo for andre gang.
Tiden ble litt dårligere enn i fjor. Problemer med sykkel, følgebil måtte kjøre 15 mil ekstra for å få tak i en nippel til bakhjulet.
Han var sliten etter turen, som han synes var fin også, men nå er han i full vigør igjen.
Det har blitt noen mil på sykkel kan han fortelle, hele våren har det gått med mye tid til trening.


Sommeraktiviteter i Sør-Aurdal

Ungdomskontakt Pernille Frøysaker arrangerer sammen med andre sommeraktiviteter i skoleferien. Aktivitetene er for ungdom fra 7.klasse på ungdomskolen til 3. klasse på videregående. 

 


SOMMERKVELD I BEGNADALEN

Det finnes ikke dårlig vær for Bygdeutvalget i Begnadalen. Regn eller ikke regn, regn i hvert fall med at det blir sommerkveld - hvert år - til omtrent samme tid!


12 Begnadøler lærte nye fotballtriks på Tine Fotballskole


BIBLIOTEKET I BEGNADALEN
er stengt i skoleferien.
Bruk gjerne hovedbiblioteket på Bagn, som i JULI er åpnet tirsdag og fredag kl. 10 - 15.
Husk også det "døgnåpne" biblioteket her: http://asp.bibits.no/sor-aurdal_fb

GOD SOMMER!
Hilsen Sigrid Haugen


Sommerkveld i Begnadalen 25.juni 2004

Fredag 25. juni fra klokka 18.30 er det grilling og sosialt samvær på skoleplassen!
Arrangementet passer for store og små, der aktivitetene blir det vi gjør ut av det. Bygdeutvalget spanderer kaffen og stiller med varme griller. Du tar med maten selv, mens brus kan kjøpes. En gruppe fra det sammensatte korpset til Begnadalen og Bagn spiller. Sommerkvelden arrangeres nå for tredje gang etter to år med mange fornøyde oppmøtte. Vi i bygdeutvalget ønsker bygdefolk og andre velkommen til en hyggelig sammenkomst!


Opplevelsene stod i kø da 45 Begnadøler reiste på busstur til Hunderfossen Familiepark søndag 20. juni!


Vassfaropplevelser

Temagruppa for Vassfaret og Vidalen som jobber med prosjektet guidede turer i Vassfaret og Vidalen, er nå kommet så langt at den første turen snart står på programmet.
”Måsåveg” turen går lørdag den 26. juni og påmeldingene har så smått begynt å komme inn.
 


Nye vannprøver

pH ved Begna vannverk er på 6,3, grensen er 6,5. I løpet av noen dager håper vi å få satt i drift lutanlegget på Gulsrud. pH'en justeres da til mellom 7,5 og 8. Det tar litt tid å justere inn dette.

Vennlig hilsen

Albert H. Sijtsema Sør-Aurdal Kommune


 

Til tross for sterk vind var det mange som stilte opp på årets sommeravslutning i barnehagen


Midtsommertreffet på Bagn (18-20 juni)

Nå foreligger det detaljert program for dagen


Miniguttkamp: Begnadalen/Hedalen - Bagn 3 - 4

Miniguttkampen mellom Begnadalen/Hedalen og Bagn endte med seier 4-3 til gjestene fra Bagn. Det var en jevnspilt kamp mellom to gode lag. Bagn ledet 3 - 1 ved pause, og til tross for spennende opphenting mot slutten av kampen var det altså nok en gang Bagn som stakk av med seieren i lokalderbyet. Vi lover å komme sterkere tilbake til høsten i møtet på Fossvang.
Neste kamp for miniguttlaget er borte mot Etnedal/Høljarast mandag 7.6.


Turkarusellen "Bruk beina"

Det skal være fellestur til Puttekøllen den 9. juni. frammøte ved Begna Bruk kl. 18.oo.


Midtsommertreff i Bagn

Et nytt arrangement ser dagens lys i Sør-Aurdal. En del lag og foreninger går sammen for å lage et arrangement som gir deg en grunn til å tilbringe helgen i kommunen. Har du tilknytting til kommunen er 18 til 20 juni dager du bør sette av.


Årets konfirmanter i Begnadalen


Vassfarbrøtningen 2004

 

Årets Vassfarbrøtning ble en suksess. Været var strålende, tømmeret ble ført fra øvre til nedre Grunntjern uten uhell av noe slag, og et stort antall publikummere overvar dette fantastiske showet der naturens egne krefter var hovedaktør. I tillegg hadde arrangørene laget ei spennende ramme rundt det hele, med viltkokker, maleriutstilling og trekkspillmusikk.
 


Pensjonister samler underskrifter i «kjøkkensaka»

Om en ikke kaller det eldreopprør, så er iallfall engasjementet sterkt blant de eldre for å bevare produksjonskjøkkenet ved Sør-Aurdalsheimen. Til nå har de samlet inn over 300 underskrifter.  

 


Sesongen 2004 Begnadalen/Hedalen minigutt:

Fotballsesongen er endelig i gang, og i likhet med fjorårssesongen har Begnadalen I.L og Hedalen I.L samarbeid på miniguttlaget. Samtlige av spillerne fra i fjor er også med i år. Vi har trent inne siden i oktober/november i fjor. Spillerne viser fortsatt samme glød og interesse, både i kamper og på trening. Målsettingen med innetreningen var å holde spillerne i god form, holde på interessen og kameratskapet, samt å få spillerne best mulig forberedt til DnB NOR Cup i Valdreshallen. Dette gikk bra, og miniguttene fikk 3 strake seire og 19 - 0 i målforskjell. Vi har videre planer om å delta i Maxi turneringen på Hamar i august.
Vi startet opp sesongen med seriekamp borte mot Aurdal/Leira. Det ble seier med 17 - 1 til Begnadalen/Hedalen. En meget solid sesongstart for vårt lag. Nå er vi klare til å møte Bagn i neste hjemmekamp på Hedalen stadion, tirsdag 1.6. kl 1800. Møt opp og hei våre gutter frem til seier mot Bagn.


VASSFARBRØTNINGEN 2004.

Årets Vassfarbrøtning lørdag 29.mai

Parkering ved Nevlingsdammen, derfra går det buss til Grunntjerndammen.

Norgesmester som viltkokk Erling Theodorsen vil sørge
for mat og drikke.
Utstilling av malerier med Vassfarmotiv v. Kristen Stavdahl.
Dammen åpnes kl. 13.00 og tømmeret slippes ca. kl. 13.30
Stort utetelt hvis regnvær.


        17. mai 2004     

Det var godt vær på 17. mai i år. Etter barnetoget var det tale for dagen, og sang fra elever på skolen. Utover dagen var det leker for barna som ble avsluttet med langball sammen med de voksne. Tilslutt var det trekning med mange fine gevinster, og dagen ble avsluttet med Riverdance av 17. mai komiteen.

(Mange bilder er lagt ut på linken)


Begnadalen til B-cup

Begnadalen tapte sin hjemmekamp mot Tingelstad skytterlag i 1.runde av Østlandscupen i Baneskyting for 8-mannslag.
Det endte med 42 poengs nederlag, med 2580 mot 2622 poeng.
Dermed havner Tingelstad i A-cupen, hvor vi ønsker dem lykke til, og Begnadalen går inn i 1.runde av B-cupen. B-cupen består av alle tapende lag i første runde, og som i A-cupen møtes de 4 beste lagene til finale på Askers bane i slutten av September.

reidar


Heidi og Morten giftet seg lørdag 15. mai.

Begnadalen.no gratulerer.


 17. mai i Begnadalen

12.00      17. mai-gudstjeneste

12.45      Barnetog med Begnadalen musikkorps

13.30      Velkommen fra balkongen

                Tale for dagen

                Leiker og konkurranser for store og små

                Barnefilm i biblioteket

                Kaffe og kaker i gymsalen

16.00     Avslutning med Riverdance og loddtrekning.


Årsmelding fra Sør-Aurdal historielag

Historielaget har også dette arbeidsåret hatt jevnt stor aktivitet. Laget har nå 164 betalende medlemmer og 3 æresmedlemmer.
   


Bredbåndsaka avgjort!

Tirsdag 11. mai ble bredbåndsaka lagt fram som hastesak i formannskapet.  Det ble gjort enstemmig vedtak om at Sør-Aurdal kommune skal gå inn med 400 000 kroner for å få på plass bredbåndsutbygging i kommunen.


DET VAR FULLT HUS!

Rockeulven og de 7 Geitekillingene med venner inntok Begnadalen Samfunnshus søndag 9. mai!
Med 170 betalende, 32 unger på scena samt instruktører, sminkører, lys, lyd etc var vi rundt 220 personer i salen denne søndagskvelden!

 


Dukketeater i Begnadalen

Fredag 7. mai inviterte 2. og 3. klasse ved Begnadalen skole til dukketeater – publikum var, foruten resten av skolens elever og lærere, førskolen, foreldre og besteforeldre.


NYTT KJØLELAGER FOR SKOGPLANTER PÅ RUSTEBAKKE.


Tollefsrud kan blir tilholdssted for Norsk Institutt for Integrativ TerapiFISKESESONGEN ER I GANG!

Årets første fisk er tatt på Sørum..
Storfisker'n med beundrende heiagjeng


Pass opp for Rockeulven!

Eventyrfabelen om en sulten ulv som sikler etter Geitemors 7 killinger skulle være kjent for de fleste. Hva om man setter til fengende rockemusikk, leik, kjappe replikker og morsomme kostymer?Da får man Begnadalen barneteaters oppsetting av Rockeulven!
 


DØGNÅPENT BIBLIOTEK!

Endelig har Sør-Aurdal folkebibliotek fått katalogen sin søkbar på Internett!
Det betyr at du fra din heime-PC kan søke i bibliotekets samlinger, og derfra bestille og reservere lån på biblioteket.
Her finner du katalogen: http://asp.bibits.no/sor-aurdal_fb


k_skjold.gif (1856 bytes)

Abonnenter tilknyttet Tollefsrud vannverk mistet drikkevannet sitt fredagsmorgen. Høydebassenget var tomt og pumpene i borehullene gikk for fullt. For å opprettholde vannforsyning ble den gamle tilførselen fra bekken koblet inn på nettet. Abonnentene ble pr. telefon varslet om at drikkevann måtte kokes.
Ut på ettermiddagen ble årsaken funnet. En kuleventil i en kum ved hydranten ved kirken hadde sprukket. Vi håper i ettermiddag å få tettet dette slik at bassenget kan fylle seg opp igjen. For sikkerhets skyld ber vi om at abonnentene koker drikkevannet sitt til mandag.

(Har du spørsmål så kan du ringe Albert Sijtsema på 613 48539)


Gudmund Gravermoen vel framme ved Middelhavet!


Flere har etterlyst en oversikt over hva som rører seg i bygdesamfunnet. 

Styremedlemmer i lag og foreninger og ansatte i kommunen kan få brukernavn og passord og legge inn alle bekjentgjørelser i kalenderen.

(Eksempel på aktiviteter er alle treninger og kamper for aldersbestemt fortball.)

  1. Brukerveiledning finner du her.

  2. Det koster 200 kroner per år for lag og foreninger å benytte dette verktøyet.

  3. Til høyre vil du, når kalenderen er i full bruk, se lenker til de ti første aktivitetene.  Pek på ei lenke og få fram mer informasjon.  Du kan også klikke lenka for å gå inn i selve kalenderen.

Andre kalendere:

Med dette verktøyet leverer begnadalen.no et nytt bidrag til økt samarbeid. SVU har bestilt verktøyet til andre bygder i kommunen også. Redaksjonen håper kalenderen kan være en hjelp til å unngå unødvendige møtekollisjoner, og at det blir en kanal for markedsføring av arrangement lokalt og regionalt.

Ta kontakt på e-post for å få kode som trengs for å legge inn aktivitet. strommen@c2i.net

red.


Begnadalen bygdeutvalg ser slik ut etter konstitueringa:

Leder: Reidun Garthus, Nestleder: Halstein Heiene
Kasserer: Uno Ingelsen, Sekretær: Anette Hougsrud
Styremedlemmer: Ruth Grimsrud, Håkon Rustebakke, Roy Gabrielsen og Ingar Bråten.

Bygdefolket er velkomne til å ta kontakt med oss med saker de mener vi skal ta
opp.
............................................................................................................
SOMMERKVELD I BEGNADALEN!

Sett av fredag 25. juni kl. 18.30, det er da det skjer.
............................................................................................................

KAFFEHJØRNET starter opp igjen!
Hver onsdag (utenom skoleferiene) er alle som har lyst velkommen til Haugen omsorgsboliger mellom 11 og 14. Fellesrommet åpnes og kaffetrakteren er varm!
............................................................................................................
Vi satser også på å arrangere en fottur til Eidskollen i august, der det
finnes et gammelt bjørnehi. Følg med på oppslag på internett og plakater senere for nærmere informasjon.


Postkort fra Sørum (1921)

Postkort fra Garthus (ca. 1920)


GOD INNSATS AV BEGNADALEN I.L PÅ DnB NOR CUP


Ei ”hjalpande hand”
Begnadølen Steinar Kolsgård er med i en organisasjon kalt „Hjelpande Hand“.  Begnadalen barnehage hjelper også


I fellesrommet på Haugen har det nå kommet opp 3 bilder av Bente Lundstein Viken


P.4 TRAILEREN HADDE BRA BESØK DA DE HADDE EN TO TIMERS STOPP PÅ HYDRO TEXACO NES I ÅDAL FØR DE SATTE KURSEN VIDERE OPPOVER TIL P.4 LEKENE PÅ BEITOSTØLEN I PÅSKEN


Stab for plan, næring og utbygging informerer

k_skjold.gif (1856 bytes)Valdres kommunale renovasjon (VKR) har nå i månedsskiftet mars/april, startet opp tømming av slamanlegg i Sør-Aurdal kommune. Varsel blir/er sendt ut til de abonnenter som står for tur til tømming i år, med angivelse av omtrentlig tid de kommer til hvert anlegg. Evtuelle spørsmål omkring tømmerutiner rettes til VKR, tlf 61 36 38 66.


Årsmøte i Begnadalen Bygdeutvalg

ble avholdt
i kantina på Begna Bruk torsdag 25. mars 2004.


Som sikkert flere har oppdaget så er de to oppslagene under årets aprilspøk på begnadalen.no

  • Ny link for å unngå rykter i bygda

  • Sør-Aurdal Energi skal fusjonere med Eidsiva Energi


Ny link for å unngå rykter i bygda

Begnadalen.no har nå etablert en link der fraflyttinger og skilsmisser i bygda blir bekreftet. Dette blir ikke gjort for å skade noen, men tvert i mot for å hindre unødig rykter på bygda. Redaksjonsrådet har diskutert saken grundig å kommet til at det er forsøket verd. Foreløpig er det bare laget en enkel oversikt.


Sør-Aurdal Energi skal fusjonere med Eidsiva Energi

Det nye selskapet skal hete Eidsiva SAE, og skal ha som målsetting å bli størst i innlandet på levering av bredbånd, strøm og telefoni. En stor kampanje for å nå denne målsettingen blir lansert i Mjøs-området i mai.


Bjørnen i Begnadalen er allerede kommet ut fra hiet

Natt til lørdag 27/3 har bjørnen vært ute å luftet seg etter en lang vinter i hi på åsen i Begnadalen. Etter sporene å dømme er det en ung bjørn som her har labbet rundt. Det er ikke overraskende at det nå er bjørn i dette området. Sent sist høst ble det oppservert spor etter en bjørn i nærheten. Stedet hvor bjørnen nå befinner seg ønskes det ikke å opplyses om fordi bjørnen kan trenge litt ro til å finne årets første måltid.

red.


SKISPORTENS DAG

Søndag 28. Mars kl. 14.00 i skileikanlegget ved skolen.
Bål, ski, aking, grendetautrekking.
Ta med pølser og drikke.ÅRSMØTE I BYGDEUTVALGET
Torsdag 25. mars 2004, klokka 19.
Årsmøte for Begnadalen bygdeutvalg avholdes i kantina på Begna Bruk (ikke peisestua som annonsert i avisa Valdres)


VINTERHILSEN FRA THAILAND

Reisebrev fra Ragnhild og Ove


Begna Bruk investerer for fremtiden


"NYE" SØR-AURDAL UNGDOMSSKOLE

Kommunen inviterte til informasjonsmøte om Sør-Aurdal "nye" ungdomsskole mandag 15. mars i gymsalen på SAUS.

 


Begnadøler på Øyvassåsen i 1920 åra.

gfs


ENDELIG HAR NOEN SKJØNT AT VERDENS NAVLE
ER BEGNADALEN…..


FOLKEFEST OG HOLMENKOLL-STEMNING PÅ ÅSEMYRA LØRDAG 13. MARS


Rundt 25 møtte opp da Begndalen I.L hadde avsluting på skøytesesongen


Første webkamera i Sør-Aurdal

Kamera tar bilde av Bagn sentrum hvert minutt.

For å se bilde trykk her


Discotek
m/ 2 Dj’er

BEGNADALEN
S A M F U N N S H U S

F R E D A G
12 Mars


Årsrapport for begnadalen.no 2003


Retningslinjer for ”Begnadalen.no”

 


ÅRSMØTE I BYGDEUTVALGET

Årsmøte for Begnadalen bygdeutvalg avholdes i kantina på Begna Bruk (ikke peisestua som annonsert i avisa Valdres), torsdag 25. mars 2004, klokka 19.
Saker som bygda ønskes tas opp sendes Arne Rønhovde innen 15. mars.         
Styret


Bilder fra karneval i barnehagen


10 ÅR ETTER
Lørdag 19. Februar 1994 reiste en delegasjon fra Begnadalen til Lillehammer


Begnadalen Sanitetsforening avholdt årsmøte i peisestua onsdag 18.februar


Over 550 personer har sett årets revy i Begnadalen

Hvor var de siste 50 Begnadølingene? De få som satt hjemme har gått glipp av en kjempeforestilling.

Nå når "alle" ha sett forestillingen har vi valgt å bare lage et fotoalbum fra forestillingen.

(Hvis det skulle være noen som lurer på noe, så spør nabo`n)


BEGNADALEN & HEDALEN SKOGEIERLAG

Medlemsmøte på Begna Bruk
torsdag 12. februar kl 1900

Hvordan kommer vi frem med informasjon til
deg som medlem ?
Medlemsorganisasjonen – Organisasjonsform

Sakspapirer tilsendes ved henvendelse til Nils Martin
tlf 97 51 45 70 etter kl 1500

Styret


Begnadalen amatørteater
viser revyen
"Hjemmesitternes aften"


Lørdag 7. februar kl. 1800 og søndagene 8. og 15. februar k. 1800 i samfunnssalen

Gratis buss fra Begnadalen Handel.....
Billettbestilling til Eva; 61348077 eller Gerd Elin; 61348138
Pris kr. 50 for barn og kr. 100 for voksne
Salg av kaffe og kaker!
Velkommen!


Bente Sætrang med separatutstilling i Kunstindustrimuseet i Oslo


DEN NYE HOCKEY-BANEN
NÅ MED VANT OG ENDA MORSOMMERE !


ÅRSMØTE BEGNADALEN IDRETTSLAG
Tid: Søndag 22. februar 2004, kl 17.00
Sted: Begnadalen Samfunnshus
Saker: Vanlige årsmøtesaker
Saker som ønskes tatt opp på årsmøte må være styret i hende
innen 7. februar 2004 (Reidar Schlytter)
Alle medlemmer av idrettslaget oppfordres til å møte opp
på årsmøtet.
STYRET


Venterommet på helsestasjonen
ble for noen år siden pusset opp av Kari og noen engasjerte mødre.
Nå ønsker KIA å fortsette å pynte opp lokalene og ønsker seg en sofa krok på selve helsesøsterkontoret.
Til det trenger hun en sofa (ikke for stor) og et salongbord.
På kjøkkenet (det tidligere legekontoret) ønsker hun seg et kjøkkenbord.
Er det noen som har en eller flere av disse tingene å gi bort evt. selge for en billig penge? (Kontakt begnadalen.no eller KIA direkte.)
KIA blir takknemlig for svar!


Barnehagen på kunstoppdrag

Begnadalen Barnehage ble spurt om de ville være med å lage bilder til utsmykning av korridorene i omsorgsboligene på Haugen.
Det ville de, og de har produsert mange, flotte bilder, og rammet dem inn. Fredag 16 januar var det tid for overlevering, og 7 stolte unger fra førskoleklubben tok seg en gåtur i kulda for å besøke damene som bor på Haugen. Ruth, Minsten og Lill takket for bildene, og gledet seg til å henge dem opp.
Som takk for innsatsen fikk ungene vafler, kaker og brus av damene. Det ble en hyggelig stund, og ungene oppførte seg eksemplarisk, de satt pent, og takket for maten.


Sanitetsforeningen inviterte til kurs i å lage ”gammeldags mat” onsdag 14. januar.


Det var 10 stykker som inntok skolekjøkkenet – sammen med kveldens instruktører Aslaug, Minsten og Åse


Innføringskurs / påbyggingskurs i mjølking og dyrestell.
Avløserlaga i Valdres skal arrangere avløserkurs for nybegynnere og de litt mer drevne. Kurset er delt i teori og praksis, med hovedsatsing på ungdom som deltagere, men det er åpent for alle aldre. Dette kurset er fint å ha for de som på sikt kunne tenke seg å ta på seg litt avløserarbeid og tjene noen kroner. Aldersgrense 10 klasse.
Kurset er lagt opp med to teoridager, lørdag 7.feb og 15.feb. Og deretter praksi med 8 fjøsstell som tas i nærheten av der du bor.
Ta kontakt med Sør-Aurdal Avløserlag v/Oddvin Sørbøen på tlf 613 46 383 / 924 59590 dersom du er interessert


Redaksjonsrådet:

Leder:  Arne Rønhovde: andar@c2i.net

Gudbjørg Fønhus Stensrud: gfstens@online.no

Rune Stenslette: stenslette.r@c2i.net

Halstein Heiene: hheiene@online.no

Uno Ingelsen: ingelsen@bigfoot.com

 

Redaktør: Ole Bjarne Strømmen: strommen@c2i.net

Trykk her for å lese hva som ble skrevet på begnadalen.no første halvår 2004

Trykk her for å lese hva som ble skrevet på begnadalen.no siste halvår 2003

Trykk her for å lese hva som ble skrevet på begnadalen.no første halvår 2003

Trykk her for å lese hva som ble skrevet på begnadalen.no i 2002

 

 

 

Dette er et fellesforum for Bagn.no, Begnadalen.no og Hedalen.no

 

 

Terminliste Turkarusellen

 

Vannprøver fra vannverkene i Begnadalen

 

Elgbørsen 2003

 

Flere nye resultater på resultatbørsen

 

Begnadalen skole 50 år til høsten

 

Se resultater BIL

 

Gratulasjoner til begnadalen.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trykk her for å lese hva som ble skrevet på begnadalen.no i 2002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Treff siden 29.5. 2002:   Kontakt oss: Trykk her

Nettsideansvar:  Ole Bjarne Strømmen

 


NettsideansvarOle Bjarne Strømmen