Strømmen Bygdehus


Publisert:  26..12.13
2009

- Trekning Lotteriet våren 2009

- Bli støttemedlem 26.08.09

2010

Pub-kveld, klikk
her....

- Trekning vår-lotteriet

2011

Trekning  vår-lotteriet  20112013

- her kan du se tidl  info vedr  Bygdehuset
Strømmen Bygdehus leies ut til selskaper, møter osv

Bygdehuset er opprinnelig gamle Strømmen skole i Strømmen krets i Begnadalen. Eiendommen driftes av en egen forening med organisasjonsnummer 996 248 674,  bankkonto 6185.30.18677 (Nordea).

Bygdehuset har fin og rolig beliggenhet, med god parkering. Huset passer for selskaper, møter mm med opp til ca 60 personer, men det har vært flere der - helt opp til 80 personer (kan være litt avhengig av type arrangement). Av kostnadsmessige og administrative hensyn avstenges huset fra og med november til og med april måned.

Bestilling for leie av Bygdehuset rettes til:

Hanne Grimsrud, tlf 90 93 93 36.

Øvrige medlemmer i styret er Ole Bjørn Myhra (tlf 40044930),
Per Ivar Nybakke (tlf 90655684) og Ole Torgeir Dokkebakke
 (tlf 91862525).

Priser for leie:

Private selskap: 750 kr. Huset overleveres / nøkkel utleveres vanligvis dagen før tilstelningen, og felles befaring / tilbakelevering skjer vanligvis dagen etter tilstelningen.

Møter/kurs: Ta kontakt med Hanne.

Leietaker må selv stå for vask og oppvask etter bruk. Huset, dekketøy, kluter/håndklær med mer må rengjøres og settes tilbake i sin opprinnelige stand. Hvis noe blir ødelagt eller borte, må dette erstattes av leietaker.

Bygdehuset inneholder:

Stor hall / garderobe med ett toalett/vask for herrer og ett toalett/vask for damer.
Relativt stor festsal med et lite opphøyet podie (scene).
Salong / Møterom.
Bod, med støvsuger.
Kjøkken (med liten jordkjeller):
Kjøkkenet er utstyrt med dekketøy til ca 60 personer, oppvaskmaskin, 2 kjøleskap, fryser (i boden), komfyr, mikrobølgeovn, kaffetrakter, vannkoker, riskoker, kjeler, boller, øser, sleiver serveringsfat osv.

I tillegg finnes et uthus og et stabbur på eiendommen.

Pr 1.1.2014
---    

Litt historie om bygdehuset

Etter at Strømmen grendeskole ble nedlagt våren 1953, ble skolebygget overtatt av lokale ildsjeler som dannet Strømmen Bygdehus i 1956.

Styret skriver i sin første protokoll fra dette året følgende:

" Styret for Strømmen Bygdehus bestemte at det skulde være innvielsesfest av huset og dagen blev valgt 20.oktober 1956. Alle som hadde skrevet på listen, ordfører Bakken og skolestyrer formann Sukke blev innbudt i brev.

Vi var heldige å få Paal Skogum, Andreas Myhre og Birger Andreassen til å spille for oss. Disse spilte gratis for oss og det overskudd som vi hadde av festen som var beregnet til musikk blev innkjøpt gardiner til hele huset. Gardiner blev syd gratis av Kari Svendsen og Anne Marie Strømmen.

Festen vi hadde var meget vellykket og det var 74 stykker til stede."

---

Strømmen skole ble oppført ca år 1897-98. Tomten ble gitt av Wegger W. Høneren. Tømmeret ble gitt av interesserte skogeiere i kretsen, og ble det gitt en del arbeid. Skolen ble tatt i bruk 1898, og var da bygd i én etasje.

Omkring årene 1910 ble det påbygd til to etasjer for å skaffe leilighet til læreren. Tømmeret til dette ble gitt av kretsens skogeiere og gratis arbeid av bygdefolket.

Siste skoleår på Strømmen skole var i 1952/53. Bygget ble stående tomt og bygdefolket gikk nå sammen for å få igjen skolen til bygdehus.

Den 8. juni 1956 var sak nr 127 i Kommunestyret som følger:
Ref tilbud frå Strømmen krins om å betale kr 1.500 for skulehuset og tomta der. Vedtak: Kommunestyret vedtek tilbodet.

Huset var i dårlig stand, og penger måtte innarbeides ved basarer og gratis arbeid til reparasjon.  Det ble satt ned en komité som dannet det de kalte en ”Pengepressingskomité” / festkomité.

Arbeidet med å rive 2.etg, nytt tak og vinduer, ble igangsatt i 1974.
Året etter ble det gitt tømmer til utvendig panel. I 1982 ble huset påbygget, og det ble også bygget sanitæranlegg. I 1989 var bygdehuset gjeldsfritt, og det ble markert med en ”heildundranes” fest.

Lokale ildsjeler har vært blant andre:

Einar Myhra, Sigurd Myhra, Karen Strømmen, Kristian Kana, Mathea Kana, Kari Kana (ga orgelet), Hans Sørum, Ivar Uhlen, Ruth Grimsrud, Arne Høneren, Olaug Martinsen, Martin Martinsen, Magne Myhra, Kjersti Nybakke.
Nettsideansvar:  Reidar Schlytter